Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 95. Rođendan Kraljice Elizabete II - | K-013 Portal

95. Rođendan Kraljice Elizabete II

kraljica elizabeta II, rodjendan kraljice elizabete

Britanska kraljica Elizabeta II danas proslavlja 95 rođendan, ove godine na drugačiji način, prvi put bez supruga princa Filipa koji je nedavno preminuo, i drugu godinu zaredom bez tradicionalne vojne parade, koje neće biti zbog pandemije.

Izvori bliski kraljevskoj porodici rekli su za britanski Harpers Bazar da će kraljica rođendan obeležiti sa malim brojem članova porodice i da ove godine neće biti objavljen tradicionalni portret kraljevske porodice, budući da dani žalosti za princom Filipom traju do petka.

Portparol britanskog ministarstva odbrane potvrdio je da ni ove godine kao ni prošle, neće biti počasne paljbe iz londonskog Hajd parka i London tauera, kao ni junske proslave rođendana poznate kao "Pozdrav bojama", koja se obavlja u javnosti i koju izvode pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta.

Kako se navodi, iako kraljica neće obavljati kraljevske dužnosti narednih nedelja, radiće od kuće, odnosno lično će odgovarati na poruke svetskih lidera koji su izrazili saučešće zbog smrti princa Filipa.

Britanski mediji prenose da je princ Hari produžio boravak u Velikoj Britaniji zbog kraljičinog rođendana.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.