Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bilčik: Borba protiv pandemije ne sme biti političko oružje - | K-013 Portal
Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Bilčik

Bilčik: Borba protiv pandemije ne sme biti političko oružjeIzvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik osudio je nasilje koje se sinoć dogodilo ispred Narodne skupštine Republike Srbije i upozorio da borba protiv pandemije ne sme biti korišćena kao političko oružje.

"Snažno osuđujem svako nasilje koje se noćas dogodilo ispred srpskog Parlamenta. Nasilje protiv mirnih protestanata i brutalne taktike ne mogu biti odgovor na pravo ljudi da se okupljaju. Pravo na mirno iskazivanje svog stava se mora poštovati. Istovremeno, neprihvatljivi su napadi na policiju i uništavanje imovine kao izraz javne frustacije", rekao je Bilčik za Tanjug.

Vladimir Bilčik naglašava da je posebno zabrinut i zbog izveštaja o porastu broja inficiranih virusom COVID19 u Srbiji.

On upozorava da je pandemija "daleko od kraja u Evropi" i da svi u narednim nedeljama i mesecima moraju pokazati odgovoran oprez.

Bilčik je pozvao građane da poštuju savete kompetentnih vlasti i ukazao na važnost dostupnosti svih informacija građanima o stanju COVID19 širom Srbije

"Mi Evropljani moramo biti ujedinjeni u borbi protiv širenja virusa. EU je od početka pandemije pokazala svoju nedvosmislenu solidarnost sa Srbijom i spremni smo da nastavimo zajedničku borbu protiv virusa sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu", zaključio je Bilčik u izjavi za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.