Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Duma bi 29. septembra mogla da raspravlja o priključenju delova Ukrajine - | K-013 Portal

Duma bi 29. septembra mogla da raspravlja o priključenju delova Ukrajine

referendum, rusija

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, danas se nastavljaju referendumi o pripajanju Rusiji, koji su počeli juče i trajaće do 27. septembra.

Zamenik šefa regionalne administracije Kiril Stremousov izjavio je da se Hersonska oblast nikada neće vratiti u sastav Ukrajine i da je njena budućnost neraskidivo povezana samo sa Rusijom.

"Siguran sam da ćemo uskoro postati punopravni subjekt jedne jedinstvene velike zemlje, države", rekao je Stremousov za RIA Novosti.

Izlaznost birača prvog dana glasanja na referendumu o ulasku LNR u sastav Ruske Federacije bila je 21,97 odsto, izjavila je predsednica Centralne izborne komisije samoproglašene LNR Elena Kravčenko.

Ona je navela da je broj birača koji su glasali prvog dana referenduma 298.900 ljudi, prenosi Interfaks.

Odziv birača prvog dana glasanja na referendumu o ulasku DNR u sastav Ruske Federacije iznosila je više od 23,64 odsto, saopštio je CIK samoproglašene DNR.

Više od 20,5 odsto birača na teritoriji Zaporoške oblasti koju kontroliše Rusija izašlo je prvog dana na referendum o ulasku u sastav Rusije, izjavila je predsednica izborne komisije te oblasti Galina Katjuščenko.

Ona nije navela broj birača.

Glasanje se organizuje u četiri od pet okruga Zaporoške oblasti,a reč je o teritorijama koje su pod kontrolom ruskih snaga.

Prvog dana referenduma u Hersonskoj oblasti glasalo je 15,31 odsto birača, saopštila je predsednica izborne komisije Marina Zaharova.

Glasanje je organizovano i u naseljima Nikolajevske oblasti koja su pod kontrolom ruskih snaga, a koja su ukazom načelnika vojno-civilne administracije administrativno pripojena Hersonskoj oblasti, navodi Interfaks.

Zapad i Ukrajina su oštro osudili održavanje referenduma, a Zapad je Rusiji zapretio novim sankcijama zbog referenduma.

Duma bi 29.9. mogla da raspravlja o priključenju delova Ukrajine

Državna Duma, donji dom ruskog parlamenta, mogla bi 29. septembra na vanrednom zasedanju da raspravlja o zakonima kojima se delovi Ukrajine koje su pod ruskom kontrolom uključuju u sastav Rusije, javio je danas TAS S, pozivajući se na neimenovani izvor.

"Nakon prebrojavanja glasova na referendumima, predlozi zakona mogu biti podneti već 28. septembra, kako bi Duma imala vremena da ih usvoji 29. (septembra)", rekao je izvor.

U slučaju pozitivnog ishoda referenduma, Državnoj dumi će biti podneti na ratifikaciju međunarodni ugovori, kao i nacrt saveznog ustavnog zakona o prijemu novih subjekata u sastav Ruske Federacije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city