Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Egipat zaplenio brod Ever Given, dok ne naplati odštetu za blokadu Sueckog kanaala - | K-013 Portal
ever given, suecki kanal

Egipat zaplenio brod Ever Given, dok ne naplati odštetu za blokadu Sueckog kanaalaEgipatske vlasti su zbog finansijskog spora sa vlasnikom privremeno zaplenile teretni brod "Ever Given" koji je prošlog meseca blokirao Suecki kanal.

Rojters prenosi da je Uprava Sueckog kanala (SCA) saopštila danas da pregovori s ciljem postizanja sporazuma "mogu potrajati" i da je podnela zahtev za odštetu u iznosu od 916 miliona dolara protiv vlasnika broda japanske firme "Šoej Kisen" i njenog osiguaravača "UK P&I Klub", a da će na osnovu sudskog naloga zadržati brod dok se rasprava o naknadi ne završi.

Agencija navodi da se kontejner brod "Ever Given" nalazi u jezeru koje razdvaja dve sekcije kanala otkako je oslobođen 29. marta, kada je SCA počela istragu.

Dva izvora iz SCA rekla su Rojtersu da je vlasnik broda ponudio 100 miliona dolara kao odgovor na tužbu egipatskih vlasti, a iz japanske kompanije odbili su da komentarišu ove navode.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.