Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Elizabeta II će biti poslednja kraljica Velike Britanije - | K-013 Portal
kraljica elizabeta II

Elizabeta II će biti poslednja kraljica Velike BritanijeKraljica Elizabeta Druga (94) bi mogla da bude poslednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške naslednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britaniji, najmanje do kraja vladavine princa Džordža.

Irving, autor knjige "Poslednja kraljica", rekao je da je kraljica Elizabeta Druga jedna od tri brilijantne figure u istoriji koje su bile kraljice.

"Cela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti sa aktuelnom. Elizabeta Druga je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najverovatnije će biti poslednja kraljica Engleske", rekao je on, preneo je Dejli ekspres.

Irving veruje da bi sa krajem vladavine Elizabete Druge mogao da bude kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.

Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koja se zove "platinasti jubilej".

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.