Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hiljade u Holandiji protestovale protiv epidemioloških mera - | K-013 Portal

Hiljade u Holandiji protestovale protiv epidemioloških mera

protest holandija, epidemioloske mere

Više od 10.000 ljudi u Holandiji protestovalo je protiv vakcinacije i vladinih ograničenja uvedenih s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa.

Brojni građani okupili su se na Trgu Dam u Amsterdamu i marširali u znak protesta zbog vladine politike u borbi protiv kovid-19. Demonstranti su poručili da se ne osećaju slobodno zbog vladine mere obavezne vakcinacije i drugih ograničenja.

Građani su ispunili trg nakon čega su, noseći transparente s natpisima „Zajedno za Holandiju“, održali protestnu šetnju do Centralne železničke stanice.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo „Ovo nije istina“, „Ne diraj mi telo“, „Dosta je više“ i „Bez kovid pasoša“.

Protest su podržale ekstremno desničarske stranke i vladini protivnici.

Na protestu su se mogle videti zastave Holandije, ali i simboli koje koriste pokreti i organizacije ekstremne desnice u toj državi.

Demonstranti koji su nosili žute kišobrane marš od sedam kilometara okončali su uz povike „sloboda“.

Protesti, koje je obezbeđivao veliki broj policajaca, završeni su bez incidenata.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.