Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Italija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora - | K-013 Portal

Italija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvoraItalija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora

Ako u Italiji ostavite životinju na ulici, preti vam kazna od godinu dana zatvora ili 10 hiljada evra! Italija se priključila drugim evropskim zemljama koje se bave podizanjem svesti i odgovornosti za brigu o životinjama.

Čvrsto veruju da prema životinjama treba da se odnosimo etički, o čemu čak i deca uče u školama, piše Still.

Različite radionice i predavanja na ovu temu veoma su česte, i to je u Italiji veoma prestižna stvar – samo oni koji su zaista zaslužili mogu da učestvuju u njima.

Ako želite da usvojite psa iz italijanskog azila, morate da dokažete da ste sposobni da se starate o njemu ii da ga nećete napustiti.

Kazne za zlostavljanje ili odbijanje ukazivanja pomoći životinji još su strožije, nezavisno od toga d ali je u pitanju vaš ili tuđi pas. Ako primete da je to potrebno, vozači su obavezni da pozovu nadležne ili odvezu životinju u najbližu veterinarsku ordinaciju.

Sve ove mere dovele su do toga da u Italiji gotovo da i nema pasa i mačaka lutalica!

(Luftika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.