Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lajčak: Dogovoreni naredni koraci u dijalogu Prištine i Beograda - | K-013 Portal

Lajčak: Dogovoreni naredni koraci u dijalogu Prištine i Beograda

miroslav lajcak, dijalog beograda i pristine

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak izjavio je da je tokom razgovora sa zamenikom premijera i šefom kosovske pregovaračke ekipe za dijalog Besnikom Bisljimijem dogovorio naredne korake u dijalogu.

„Upravo sam se sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Besnikom Bisljimijem. To je nastavak poslednjeg sastanka sa evropskim liderima u Briselu i posledica potrebe pune primene Sporazuma o putu normalizacije bez odlaganja i preduslova. Takođe smo se dogovorili o sledećim koracima (u dijalogu)“, napisao je Lajčak na platformi X (bivši Tviter).

Sastanak je održan u ponedeljak uveče.

Bisljimi je rekao da je na radnoj večeri sa Lajčakom razgovarano o svim aspektima koji se odnose na punu primenu Osnovnog sporazuma iz Brisela i Implementacionog aneksa iz Ohrida.

Za danas je najavljen sastanak Lajčaka sa liderima opozicionih stranaka, Memlji Krasnićijem iz Demokratske partije Kosova, Ljumirom Abdidžiku iz Demokratskog saveza Kosova i Ramušom Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.