Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mađarska objavila koliko su platili svaku dozu ruske i kineske vakcine - | K-013 Portal

Mađarska objavila koliko su platili svaku dozu ruske i kineske vakcine

cena ruske vakcine, cena kineske vakcine, madjarska

Mađarska je do sada iskoristila više 1,1 miliona doza vakcine protiv covida-19, a njihov program vakcinisanja uključuje rusko cepivo Sputnik V i kinesku Sinofarm vakcinu, kao i cepiva zapadnih proizvođača koja je odobrila Evropska unija.

EU još nije odobrila kinesku i rusku vakcinu, ali im je Mađarska dala zeleno svetlo za hitnu upotrebu.

„Prema podacima, treći talas je još uvek u povoju, a mogao bi da bude teži od najgorih dana drugog talasa“, rekao je danas Gergeli Guljas, šef kancelarije premijera, piše 444.hu.

Odgovarajući na pitanje novinara, Guljas je rekao da doza ruske vakcine košta 17 evra, što znači da vakcinisanje jedne osobe košta 34 evra, dok je u slučaju kineske vakcine cena za dve doze 63 evra.

Evropska unija još uvek nije objavila svoje ugovore s proizvođačima vakcina, a Mađarska planira da insistira na njihovoj objavi, rekao je Guljas.

Mađarska je u zadnje dve nedelje osma zemlja na listi po broju zaraženih koronavirusom po stanovniku i četvrta po stopi smrtnosti, pokazuje statistika koju je agencija Frans Pres napravila na osnovu službenih podataka.

(Krstarica)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.