Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Matadori na Las Ventasu, borbe s bikovima pred hiljadama Španaca - | K-013 Portal

Matadori na Las Ventasu, borbe s bikovima pred hiljadama Španaca

matadori, borbe s bikovima

Na hiljade španskih ljubitelja koride danas je pozdravilo matadore koji su se vratili u madridsku arenu ''Las Ventas'' kako bi se borili protiv bikova, prvi put otkako je počela epidemija koronavirusa, javlja Rojters.

Posetioci su morali da nose zaštitne maske i da sede na obeleženim sedištima, između kojih je bio razmak kojim se poštovala socijalna distanca.

Navijači su gledali kako se matadori bore protiv sedam bikova, a događaj je bio humanitarnog karaktera, kako bi se sakupio novac za matadore koji su dugo bez posla, ali i radnike koji rade pri koridi.

Skoro sve španske arene su zatvorene godinu dana zbog restriktivnih mera, zbog čega su kontroverzni spektakl i matadori upali u finansijsku krizu.

Borbi sa bikovima danas je prisustvovalo 6.000 ljudi, što je 40 odsto popunjenosti kapaciteta arene.

Današnjem događaju su prisustvovali najpoznatiji španski matadori, koji su zabavljali privlegovane fanove - samo retki su uspeli dođu do ulaznica.

Rojters dodaje da su Španci "podeljeni po pitanju krvavog spektakla" - neki ga smatraju umetnošću, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost koride je opala prethodnih godina, jer je naišla na veliki otpor aktivista za prava životinja i pojedinih levičarskih pokreta, navodi Rojters.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.