Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nemačka uskoro ratifikuje članstvo Švedske i Finske u NATO - | K-013 Portal

Nemačka uskoro ratifikuje članstvo Švedske i Finske u NATO

šolc, nato

Nemačka će ove nedelje pokrenuti proces formalne ratifikacije članstva Švedske i Finske u NATO-u, koji će biti "vrlo brzo" okončan, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc na kraju dvodnevnog samita NATO u Madridu.

Dve nordijske zemlje juče su zvanično pozvane da se pridruže alijansi, a Šolc je danas istakao da Nemačka "uverava obe zemlje da već sada, dok proces pristupanja još uvek nije formalno završen, imaju njenu podršku", prenosi AP.

Upitan da li je to politička izjava ili postoje vojni planovi za takvu podršku, Šolc je odgovorio da je to "jednostavno, solidarnost koju zemlje duguju jedna drugoj", navodi AP.

On je dodao da je ruski predsednik Vladimir Putin delovao kao da ga odluka NATO-a da primi Švedsku i Finsku nije mnogo zainteresovala i na osnovu toga zaključio postoje realni izgledi da taj potez neće povećati tenzije između NATO-a i Rusije, prenosi američka agencija.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS