Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Orban izjavio da je Mađarskoj oduzeto more, reagovala Hrvatska - | K-013 Portal

Orban izjavio da je Mađarskoj oduzeto more, reagovala Hrvatska

madjarska, hrvatska, more, viktor orban

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske osudilo je danas izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana da je Mađarskoj "oduzeto more".

"Hrvatska osuđuje izjavu predsednika mađarske vlade Orbana. Osuđujemo, takođe, bilo kakve teritorijalne pretenzije prema drugim suverenim državama", navelo je Ministarstvo.

Zbog Orbanove izjave, mađarski ambasador u Hrvatskoj pozvan je na razgovor, navodi se i dodaje da je hrvatski ambasador u Mađarskoj zatražio razgovor u nadležnom ministarstvu očekujući objašnjenje ovakvih izjava koje nepotrebno narušavaju dobrosusedske odnose dve zemlje.

Orban je, prema pisanju portala Politiko, nedavno rekao da bi "i Mađarska imala luku da joj nisu uzeli more", što se odnosilo na jadransku obalu.

"Oni koji imaju more i luke mogu doneti naftu na tankerima. Da ga (more) nisu uzeli od nas i mi bismo imali luku", kazao je Orban za državni mađarski radio.

U pozadini Orbanove izjave stoji njegovo protivljenje uvođenju embarga EU na rusku naftu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.