Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pala prva evropska vlada zbog litijuma: Policija upala u prostorije premijera, pala i prva hapšenja - | K-013 Portal

Pala prva evropska vlada zbog litijuma: Policija upala u prostorije premijera, pala i prva hapšenja

portugal, hapsenje, litijum, pala vlada

Portugalski premijer Antonio Kosta podneo je ostavku u utorak, nakon što je policija upala u njegovu službenu rezidenciju u okviru istrage o litijumu, prenosi Politiko.

Premijerova kancelarija je saopštila da on treba kasnije danas da se obrati naciji, preneo je Rojters.

U nekoliko zgrada portugalske vlade izvršen je danas pretres u okviru istrage navodnih nezakonitosti prilikom sklapanja poslova u vezi sa litijumom i tzv čistim vodonikom, rekli su zvaničnici, dok su lokalni mediji javili da su privedene dve osobe bliske premijeru.

List Publiko je objavio da je najmanje pet osoba privedeno, uključujući šefa kabineta premijera Antonija Koste, Vitora Eškarija i poslovnog konsultanta Dioga Lakerda Maćada koji je premijerov prijatelj, prenosi nova.rs

Gradonačelnik grada Sineša je među privedenima, kao i dva preduzetnika, navodi Publiko, ističući da postoje investicioni planovi za izgradnju hidrogenskih postrojenja u Sinešu.

Premijerova kancelarija je potvrdila da su izvršeni pretresi vladinih prostorija, ali je odbila da dalje komentariše, preneo je Rojters.

Prema pisanju lokalnih medija, istražitelji su danas izvršili pretres u nekoliko vladinih zgrada, uključujući službenu rezidenciju premijera, Ministarstvo životne sredine i Ministarstvo za infrastrukturu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.