Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Patrijarh Kiril: Vojnici koji poginu u Ukrajini biće očišćeni od svih grehova - | K-013 Portal

Patrijarh Kiril: Vojnici koji poginu u Ukrajini biće očišćeni od svih grehova

patrijarh kiril

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je rekao da će ruski vojnici koji poginu u ratu protiv Ukrajine biti očišćeni od svih svojih grehova.

Patrijarh Kiril ključan je Putinov saveznik i osoba koja podržava invaziju na Ukrajinu. I ranije je kritikovao one koji se protive ratu.

"Mnogi umiru na bojnom polju. Crkva se moli da ova bitka što pre prestane i da se što manje braće međusobno ubija u ovom bratoubilačkom ratu. Istovremeno, crkva shvata da, ako neko vođen osećajem dužnosti i potrebom da ispuni zakletvu ode kako bi obavio ono što od njega zahteva dužnost i ako osoba umre izvršavajući tu dužnost, tada su takvi ljudi nedvosmisleno počinili delo jednako žrtvi. Žrtvovaće se za druge. Zato verujemo da ova žrtva pere sve grehove koje je osoba počinila", kazao je ruski patrijarh Kiril (75) u svom prvom nedeljnom obraćanju vernicima nakon naredbe o mobilizaciji.

Rusija tvrdi da je pozvala oko 300.000 dodatnih vojnika da se bore u Ukrajini u sklopu mobilizacije koja je izazvala gnev javnosti, rezultirala egzodusom vojno sposobnih muškaraca i podstakla proteste širom zemlje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.