Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Peru: Osujećen plan bega iz zatvora srpskog državljanina - | K-013 Portal

Peru: Osujećen plan bega iz zatvora srpskog državljanina

zoran jaksic, beg iz zatvora, zatvor u peruu

Srpski državljanin Zoran Jakšić, koji u Peruu služi kaznu od 25 godina zatvora zbog šverca droge, prebačen je u mornaričku bazu pošto je osujećen plan bega iz zatvora u kojem je do sada bio smešten, javlja peruanski ''Diario uno''.

Kako navode peruanski mediji, Jakšić je planirao da pobegne iz zatvora kroz tunel, ali je taj plan osujećen.

Jakšić je mornaričku bazu Kalao prebačen u pratnji helikoptera, oklopnih vozila i specijalaca, prenosi RTS.

On je uhapšen u julu 2016. godine tokom operacije specijalne jedinice peruanske policije DIRANDRO.

Prema saopštenju peruanskog tužilaštva, Jakšić je nabavljao velike količine kokaina hidrohlorida i bio je glavni finansijer međunarodne mreže posvećene ilegalnoj trgovini drogom pod nazivom "Golondrinas".

Osim Jakšića, zbog trgovine narkoticima i pripadništva organizaciji "Golondrinas" osuđen je i Horhe Medina Gaviljan, poznat pod nadimkom Jota, na 35 godina zatvora, prenose mediji.

Braća Mauro Algumer Vilka Anhel i Valter Algumer Vilka Soni dobili su po 25 godina zatvora kao ljudi u vrhu ove organizacije, a ista kazna izrečena je Hektoru Sotu Kordovi.

Na po 15 godina zatvora osuđeni su i članovi grupe Hesenia Mozo Kvijano, Fredi Emerson Tipe Meza i Migel Anhel Viljanueva Flores.

Mediji prenose da se Jota smatra vodom ilegalne trgovine drogom na međunarodnom nivou, budući da je njegova organizacija isporučivala velike količine kokaina transnacionalnim organizacijama.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.