Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Plata 1.900 evra, a niko se nije javio na oglas - | K-013 Portal

Plata 1.900 evra, a niko se nije javio na oglas

Plata od 1900 evra

Dom zdravlja Dubrovnik je pre skoro dve nedelje na društvenim mrežama objavio oglas da traži pedijatra, ali se do sada niko nije javio, prenosi Jutarnji list.

Pedijatru nude platu od 14.000 kuna (oko 1.900 evra), stan od oko 55 metara kvadratnih, ali i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Upravnik Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan rekao je da se nijedan lekar iz Hrvatske još nije javio za posao u ordinaciji u Mokošici koja, dodaje, verovatno do oktobra ili čak novembra neće početi da radi.

„Mi ćemo objaviti da tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo videti hoće li se neko javiti“, rekao je Bazdan, piše portal Dubrovački dnevnik.

Za radno mesto pedijatra potrebno je raspisati konkurs, što formalno još nije učinjeno, a Bazdan kaže da je oglas na društvenim mrežama objavljen kako bi se videlokolika je zainteresovanost za to radno mesto. Navodi da se trenutno pregovara s ljudima iz Hrvatske koji su voljni da dođu u Dubrovnik da rade, a za sada je nekolicina zainteresovanih iz susednih zemalja; BiH, Crne Gore, Srbije.

„Medutim, ti lekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj“, rekao je Bazdan.

Razlog zašto se do sada niko iz Hrvatske nije javio na oglas Bazdan vidi u nedostatku lekara, ali i navikama zaposlenih u Hrvatskoj.

„Nema lekara, nema pedijatara. Lekari sa kojima smo razgovarali izuzetno su zadovoljni uslovima, ali ljudi u Hrvatskoj nemaju posebnu naviku seljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama“, kaže Bazdan.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.