Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokrenuta inicijativa za ulicu Vuka Karadžića u Beču - | K-013 Portal

Pokrenuta inicijativa za ulicu Vuka Karadžića u Beču

vuk karadžić, beč, ulica

Šef odborničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP) u 22. bečkoj opštini (Donauštat) Zoran Ilić pokrenuo je inicijativu da jedna ulica u tom delu Beča dobije ime reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Ilić je, u svom zahtevu podnetom opštinskim vlastima, ukazao da je Karadžić bio najvažniji predstavnik srpske jezičke reforme i da je proveo veći deo života u Beču.

Podršku za svoju inicijativu Ilić, koji je kandidat za ulazak u bečku skupštinu na predstojećim izborima 11.oktobra, dobio je i od ambasadora Srbije u Austriji Nebojše Rodića sa kojim se sastao ispred spomenika Vuku Karadžiću.

Prvi korak u pravcu realizacije inicijative da jedna ulica u Donauštatu dobije ime Vuk Karadžić već je preduzet.

U Komisiji za kulturu Donauštata je Ilićev zahtev jednoglasno prihvaćen i on je prosleđen na dalju obradu u Upravu Grada.

"Veoma me raduje što sam uspeo da pokrenem inicijativu za davanje imena Vuk Stefanović Karadžić jednoj ulici u Donauštatu, kao što sam to prošle godine uradio predloživši da Diana Budisavljević dobije svoju ulicu u ovoj opštini", rekao je Ilić u izjavi za Tanjug.

Inače, Ilić je kandidat OVP na predstojećim izborima za skupštinu Beča zakazanim za 11.oktobar.

On se nalazi na drugom mestu liste OVP za 22. bečki okrug, a na 43. poziciji pokrajinske liste, ali ima dobre šanse da bude izabran, jer na osnovu odluke lidera stranke kancelara Sebastijana Kurca broj dobijenih takozvanih glasova prednosti, a ne broj na kojem se nalazi na listi kandidata, odlučuje o dobijanju mandata.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS