Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poslanik u Venecueli se sam proglasio za predsednika parlamenta - | K-013 Portal

Poslanik u Venecueli se sam proglasio za predsednika parlamenta

Poslanik u Venecueli se sam proglasio za predsednika parlamenta

Protivnici predsednika Venecuele Nikolasa Madura ocenili su kao "parlamentarni puč" postupak poslanika Luisa Pare, rivala Huana Gvaida, koji se sam proglasio za predsednika parlamenta Venecuele, mesto koje je Gvaido mislio da će ponovo osvojiti.

U odsustvu Gvaida i brojnih poslanika opozicije koji su bili sprečeni da prisustvuju raspravi u parlamentu zbog dugih policijskih kontrola van zgrade parlamenta, Luis Para je uzeo megafon i sam se proglasio za predsednika parlamenta, preneli su mediji u Venecueli.

Opozicija lojalna Gvaidu, kojeg je oko 50 zemalja priznalo za prelaznog predsednika Venecuele, saopštila je da se Para sam proglasio bez glasanja i kvoruma i da to smatra "parlamentarnim pučom".

Para je isključen iz opozicione strane "Prvo pravda" (Primero Justicia) nakon što su se na internetu pojavile informacije da je primio mito kako bi podržao jednog kolumbijskog biznimena umešanog u neku aferu korupcje.

Para je uprkos tom isključenju iz stranke i dalje u opoziciji.

(Beta)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.