Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predsednik Veneta: Virus u Srbiji agresivniji nego u Italiji - | K-013 Portal
Veneto, Italija, koronavirus, virus

Predsednik Veneta: Virus u Srbiji agresivniji nego u ItalijiPredsednik italijanskog regiona Veneto Luka Zaja izjavio je da je testiranje pokazalo da je koronavirus koji cirkuliše u Srbiji agresivniji od onog koji je poznat u Italiji.

Zaja je rekao da je testiranje pacijenata zaraženih tim virusom pokazalo da je virusno opterećenje izuzetno jako, a da je soj virusa koji je do sada bio poznat u Venetu i celoj Italiji manje virulentan, javio je dopisnik Tanjuga iz Italije.

"Mutacija korona virusa koji cirkuliše Srbijom nam nije poznata. Test je pokazao da su četiri pozitivna pacijenta koja su došla u kontakt sa virusom iz Srbije imala veliko virusno opterećenje", izjavio je Zaja, preneli su italijanski mediji.

Jedan menadžer iz Vičence koji je boravio u Srbiji, dvojica njegovih kolega i jedna osoba iz Padove došli su u kontakt sa tim virusom, koji italijanski mediji nazivaju "srpski".

Predsednik Veneta je, međutim, istakao da je situacija sa koronavirusom u tom regionu stabilna i pod kontrolom.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.