Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin pozvao na međunarodno priznanje Krima kao dela Rusije - | K-013 Portal

Putin pozvao na međunarodno priznanje Krima kao dela Rusije

vladimir putin, krim, priznanje

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na međunarodno priznanje Krima kao dela Rusije, Ukrajinu da odustane od nastojanja da postane članica NATO-a i Zapad da prestane da isporučuje oružje u tu državu.

Putin je rekao da rusko pripajanje ukrajinskog poluostrva Krim 2014. treba da bude međunarodno priznato kao legitiman odraz izbora lokalnog stanovništva, i pitao se kako je to različito u odnosu na Kosovo. Zapadne sile su osudile aneksiju kao kršenje međunarodnog prava.

On je takođe pozvao da Ukrajina odustane od nastojanja da postane članica NATO-a i rekao da ona treba da preuzme neutralan status kao i da Zapad treba da prestane da šalje oružje tamo kako bi se okončala trenutna kriza.

Izjava dolazi nakon što je danas gornji dom ruskog parlamenta odobrio Putinov zahtev da upotrebi vojnu silu van zemlje.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.