Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Rusija ima čime da odgovori onima koji joj prete - | K-013 Portal

Putin: Rusija ima čime da odgovori onima koji joj prete

vladimir putin, rusija

Rusija ima čime da odgovori onima koji joj prete, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na svečanosti posvećenoj 80. godišnjici Staljingradske bitke.

Putin je istakao da "nacizam u modernom obliku" predstavlja opasnost za zemlju.

"Sada, nažalost, vidimo da ideologija nacizma, već u svom modernom obliku, u svojoj modernoj manifestaciji, ponovo stvara direktne pretnje bezbednosti naše zemlje. Ponovo smo prinuđeni da odbijemo agresiju kolektivnog Zapada", rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

On je rekao da Moskva ne želi da šalje svoje tenkove na granice zapadnih zemalja, ali da ima čime da odgovori i da se taj odgovor ne bi završio na borbenim oklopnim vozilima.

"Trebalo bi da shvate ovo", poručio je Putin.

Prethodno, Putin je obišao memorijalni kompleks na Mamajevom Kurganu u Volgogradu i položio venac u Dvorani vojne slave, a zatim je minutom ćutanja odao počast sovjetskim vojnicima poginulim tokom Staljingradske bitke.

Staljingradska bitka protiv nacista je trajala od 17. jula 1942. do 2. februara 1943. godine.

Odvijala se na području od oko 100.000 kvadratnih kilometara, a više od 2,1 miliona ljudi na obe strane učestvovalo je u borbama u različitim fazama bitke.

Poraz nacističkih trupa u Staljingradskoj bici smatra se prekretnicom Drugog svetskog rata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.