Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin smatra da ukrajinska kontraofanziva nije uspela - | K-013 Portal

Putin smatra da ukrajinska kontraofanziva nije uspela

vladimir putin, rusija, kontraofanziva, ukrajina

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je velika kontraofanziva koju Ukrajina priprema mesecima "počela" na frontu, ali da snage Kijeva nisu stigle da "postignu ciljeve".

"Možemo u potpunosti reći da je ofanziva počela, o čemu svedoči upotreba ukrajinskih strateških rezervi", rekao je Putin u video snimku koji je na Telegramu emitovao izveštač ruske javne televizije.

Prema njegovim rečima, borbe traju pet dana, ali "ukrajinske snage nisu postigle svoj cilj ni na jednom frontu".

"Svi kontraofanzivni pokušaji do sada su propali, ali ukrajinski režim i dalje ima ofanzivni potencijal", dodao je Putin i naveo da će ruski odgovor "biti zasnovan na tom zapažanju".

Ruska vojska je prenela da se poslednjih dana vode intenzivne borbe na jugu Ukrajine, tvrdeći da je odbila nekoliko ukrajinskih napada, što bi predstavljalo početak ogromne kontraofanzive koju je mesecima pripremao ukrajinski generalštab.

Ukrajinske vlasti, čija je vojska sada opremljena modernom zapadnom opremom, čini se da minimalizuju borbe. Vlasti i dalje ne govore o svojoj strategiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.