Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putin: Strategija ruskih snaga u Ukrajini nije promenjena, nastavljaju da osvajaju teritorije - | K-013 Portal

Putin: Strategija ruskih snaga u Ukrajini nije promenjena, nastavljaju da osvajaju teritorije

vladimir putin, specijalna vojna operacija u ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da Rusija ne žuri da završi vojnu kampanju u Ukrajini, navodeći da strategija ruskih snaga nije promenjena i da one nastavljaju da osvajaju teritorije.

„Naše ofanzivne operacije u Donbasu se ne zaustavljaju one napreduju malim tempom. Ruska vojska zauzima sve više novih teritorija“, rekao je Putin na konferenciji za novinare u Samarkandu u Uzbekistanu gde prisustvuje regionalnom samitu.

„Ističem da se ne borimo sa celom svojom vojskom. Borimo se samo sa delom pod ugovorom (profesionalnom)“, dodao je Putin.

Kremlj je zvanično zabranio slanje poziva na front i odbija da proglasi opštu mobilizaciju u zemlji, navodi Frans pres.

„Plan (operacija) ne zahteva promene (…) mi ne žurimo“, rekao je Putin.

On je rekao da se operacije nastavljaju uprkos velikoj kontraofanzivi ukrajinske vojske na severoistoku i na jugu zemlje.

„Vlasti u Kijevu su objavile da su počele aktivnu kontraofanzivu. E, pa videćemo kako će se ona završiti“, rekao je Putin i upozorio da će Rusija snažnije odgovoriti ako njeni vojnici budu pod daljim pritiskom.

Putin je takodje optužio Kijev da sprovodi terorističke akcije i da nanosi štetu ruskoj infrastrukturi.

„Mi zaista na to odgovaramo uzdržanio, za sada“, rekao je.

„Ruske snage su nedavno tamo sprovele niz udara koji su se osetili. Recimo da su to udari upozorenja. Ako situacija nastavi da se razvija u tom smeru naš odgovor će biti ozbiljniji“, upozorio je Putin.

On je rekao da cilj Kremlja ostaje „oslobadjanje cele teritorije Donbasa“, na istoku Ukrajine, regiona sastavljenog od Luganske oblasti koju već kontroliše ruska vojska, i Donjecke oblasti čiji deo još nije pod ruskom kontrolom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.