Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rusija proterala diplomatu Severne Makedonije - | K-013 Portal
proteran makedonski diplomata iz rusije

Rusija proterala diplomatu Severne MakedonijeRusija je proterala jednog diplomatu iz Ambasade Severne Makedonije u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju.

Moskva je kao odgovor na nedavno protetrivanje ruskog diplomate iz Skoplja, za nepoželjnu osobu proglasila atašea u Ambasadi Severne Makedonije u Moskvi.

Kako se navodi u saopštenju, vršiteljka dužnosti ambasadora u Moskvi, Olivera Čauševska-Dimovska, pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde joj je uručena nota kojom je ataše u Ambasadi Severne Makedonije proglašen za "personu non grata".Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makdonije izrazilo je žaljenje zbog tog, kako je ocenjeno, "neosnovanog poteza ruske strane, koji predstavlja političku odluku baziranu na načelu političke osvete i koji će negativno uticati na intenzitet bilateralnih odnosa dve zemlje".

Skoplje je polovinom maja protetalo ruskog diplomatu uz objašnjenje da se bavio nediplomatskim poslovima, a šef diplomatije Severne Makdonije Bujar Osmani je izrazio nadu da Rudija neće odgovoriti istom merom jer bi u tom slučaju ambasada njegove zemlje u Moskvi ostala samo sa jednim diplomatom.

Severna Makwdonija je ruskog diplomatu proterala i 2018, ali tada u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom, NATO i EU zbog slučaja trovanja nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.