Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ruska klinička ispitivanja vakcine ulaze u finalnu fazu - | K-013 Portal

Ruska klinička ispitivanja vakcine ulaze u finalnu fazu

Rusija, vakcina, koronavirus, korona

Rusko ministarstvo odbrane i Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamalei počeli su finalnu fazu kliničkog ispitivanja vakcine protiv korona virusa.

Prema saopštenju ministarstva odbrane, testiranje prve grupe dobrovoljaca kod kojih je ispitivana bezbednost i tolerantnost vakcine, završiće se 15. jula.

Drugoj grupi volontera kod kojih se testira efikasnost i imunogenost vakcine, biće ubrizgan drugi sastojak vakcine protiv korona virusa.

U drugoj fazi cilj je jačanje imunog sistema i produžetak dejstva vakcine.

Dodaje se i da se volonteri osećaju dobro, da nemaju tegobe, nuspojave, a prva grupa će biti otpuštena iz vojne bolnice Burdenko pošto prođu finalne testove, prenosi TASS.

Rezultati testova vakcine za Kovid 19 sprovedeni kod grupe volontera u Rusiji, pokazuju da oni razvijaju imunitet na korona virus, dodaje se.

"U skladu sa istraživačkim protokolom dobrovoljci se redovno testiraju na antitela i ćelijski imunitet. Podaci pokazuju da dobrovoljci prve i druge grupe stiču imuni sistem posle injekcije vakcine protiv korona virusa", navelo je rusko ministarstvo odbrane.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.