Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ruski ministar za Novu godinu obećao pobedu u Ukrajini - | K-013 Portal

Ruski ministar za Novu godinu obećao pobedu u Ukrajini

sergej sojgu, rusija, ukrajina

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poželeo je danas vojsci da u narednoj godini ostvare „neizbežnu“ pobedu u Ukrajini.

"Za narednu godinu želim svima dobro zdravlje, hrabrost, pouzdane i predane drugove… Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna“, rekao je Šojgu u video poruci koju je emitovalo rusko Ministarstvo odbrane.

Šojgu je priznao da je 2022. godina bila obeležena „ozbiljnim izazovima“ i da je „vojno-politička situacija bila teška“ jer je ruska ofanziva u Ukrajini, pokrenuta u februaru, pretrpela ozbiljne neuspehe poslednjih meseci.

Kontraofanziva ukrajinskih snaga posebno je primorala rusku vojsku da se povuče iz oblasti Harkova na severoistoku, i iz grada Hersona na Dnjepru, na jugu zemlje.

Ruske snage su danas saopštile da su zauzele jedno malo selo na području Zaporožja na jugu Ukrajine, što je neuobičajeno zbog zimskih uslova.

„Protekla godina će zauvek ući u vojnu hroniku otadžbine, ispunjena vašim besmrtnim delima, vašom nesebičnom hrabrošću i vašim herojstvom u borbi protiv neonacizma i terorizma“, rekao je Šojgu.

Rusija je svoju ofanzivu na Ukrajinu pravdala posebno željom da odbrani rusko govorno stanovništvo od vlasti u Kijevu. Ukrajinske vlasti su takvu retoriku proglasile propagandom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.