Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Si Đinping čestitao Lunarnu novu godinu svim građanima Kine - | K-013 Portal

Si Đinping čestitao Lunarnu novu godinu svim građanima Kine

si djiping, lunarna nova godina

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije (CK KP) Kine razgovarao je putem video veze sa funkcionerima na ključnim pozicijima i tom prilikom pripadnicima svih etničkih grupa u Kini čestitao dolazak Lunarne nove godine.

Si, koji je ujedno i predsednik Kine i predsednik Centralne vojne komisije, obratio se danas prepodne iz Velike dvorane naroda stanovnicima u provincijama Heilungđijang, Fuđijen, Henan, Sičuan, kao i žiteljima autonomne oblasti Sinđijang, ali i medicinskom osoblju koje radi na prvim linijama fronta borbe protiv kovida-19, te starijim osobama u staračkim domovima, zaposlenima u preduzećima koja posluju u oblasti snabdevanja energentima, radnicima na stanicama brzih vozova, trgovcima i kupcima na veleprodajnim pijacama, kao i funkcionerima i stanovnicima seoskih područja, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Si pridaje veliku pažnju prevenciji i kontroli kovida i radu na lečenju obolelih. On je najpre razgovarao sa medicinskim osobljem i pacijentima u Prvoj bolnici u sastavu Medicinskog univerziteta u Harbinu u severoistočnoj provinciji Heilungđijang. Si je tom prilikom istakao neophodnost da se pojača lična zaštita i osigura zdravlje medicinskih radnika.

Partijski komiteti i vlasti na svim nivoima treba da insistiraju na principima „narod na prvom mestu, život na prvom mestu“ kao i na naučnim metodama prevencije i lečenja i preciznom sprovođenju relevantnih mera kontrole kovida u važnim ustanovama i među ranjivim grupama ljudi. Neophodna je koordinacija medicinskih resursa i da se obezbede dovoljne količine medicinskih resursa i neophodni lekovi svim stanvnicima Kine, te da se nadoknade nedostaci u borbi protiv kovida u seoskim područjima, podvukao je Si.

Istog dana, Si Đinping je takođe razgovarao putem video veze sa radnicima i starcima iz doma za negu starijih osoba u Fudžou u južnoj provinciji Fuđijen. Tom prilikom, Si se pažljivo raspitao o životnim i medicinskim uslovima ove zdravstvene institucije, kao i o radu na prevenciji i kontroli kovida-19 i situaciji u vezi sa vakcinacijom starijih ljudi.

On je razgovarao sa starijim osobama o njihovom fizičkom stanju i svakodnevnom životu. Si je istakao da institucije kao što su domovi za negu starijih ljudi treba da ojačaju saradnju sa medicinskim ustanovama kako bi promovisali vakcinaciju i poboljšali mehanizme prevencije i kontrole lečenja, te kako bi se obezbedila blagovremena terapija za teške pacijente.

Naftno polje Tarim u pustinji Taklimakan u Sinđijangu je treće najveće naftno i gasno polje u Kini. Si je tokom video razgovora sa zaposlenima u kompaniji Tarim Oilfield rekao da je energetska bezbednost važan oslonac za ukupan ekonomski i društveni razvoj Kine.

To je jedna od najvažnijih stvari za bezbedan razvoj Kine, podvukao je Si.

Trenutno je Kina na vrhuncu zimske potrošnje energije i svi regioni i organi moraju se pažljivo organizovati i moraju da ulože ogromne napore kako bi očuvali i održali cene uglja, nafte i gasa i kako bi se pripremili za izuzetno hladno vreme tokom zimskih meseci, navodi CMG.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.