Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Softver za glasačke mašine koje su lažirale Bajdenovu pobedu napravljen u Srbiji? - | K-013 Portal
amerika, izbori, donald tramp, bajden

Softver za glasačke mašine koje su lažirale Bajdenovu pobedu napravljen u Srbiji?Glasačke mašine koje američki predsednik Donald Tramp optužuje da su mu izbrisale milione glasova napravila je kanadska kompanija od delova iz Kine i softvera napravljenog u Srbiji, tvrdi Emerald Robinson, novinarka „Njuzmaksa“, inače izveštač iz Bele kuće.

„Šta ako bih vam rekla da je ’Dominion‘ kanadska kompanija koja nabavlja delove iz Kine, a softver iz Srbije? Da su njeni vlasnici privatna kompanija u čijem bordu direktora je Obamin ambasador u EU? I da su davali novac Fondaciji Klinton. Da li biste mi verovali“, napisala je Robinsonova na Tviteru.

​Američki predsednik Donald Tramp ranije je objavio da su mu glasačke mašine „Dominiona“ izbrisale 2,7 miliona glasova, a na stotine hiljada pripisale protivkandidatu Džou Bajdenu.

Kako je ranije objavljeno, i u državi Mičigen bilo je problema jer su glasačke mašine pripisivale Trampove glasove Bajdenu.

Trampov pravni tim naveo je da zbog toga glasovi treba da budu ručno prebrojani u 28 država koje koriste sporni softver.

Američki mediji proglasili su Džoa Bajdena pobednikom izbora, dok Tramp tvrdi da su se dogodile brojne nepravilnosti u ključnim državama, i pokrenuo je spor pred sudovima.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.