Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šojgu: Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije - | K-013 Portal

Šojgu: Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije

šojgu, belolrusija

Saveznički odnosi sa Belorusijom su dobili na posebnom značaju u uslovima neviđenog pritiska Zapada i neobjavljenog rata protiv Rusije, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Šojgu je tokom razgovora sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocenio odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbednost Savezne države , preneo je Sputnjik.

Šojgu je takođe podsetio da se trenutno u skladu sa odlukama predsednika dve zemlje na teritoriji Belorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i beloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije.

Prethodno je beloruska agencija Belta prenela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Belorusiju.

Istovremeno, beloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisala protokol o osiguravanju regionalne bezbednosti.

Šojgu i Hrenjin potpisali Protokol na Sporazum o regionalnoj bezbednosti

Ministri odbrane Rusije i Belorusije Sergej Šojgu i Viktor Hrenjin potpisali su danas Protokol o izmenama i dopunama Sporazuma o zajedničkom održavanju regionalne bezbednosti u vojnoj oblasti.

Ceremonija potpisivanja održana je na sastanku Šojgua i Hrenjina u beloruskoj prestonici Minsku, preneo je TAS S.

Dvojica ministara su razgovarala o pitanjima vezanim za bilateralnu saradnju, navela je agencija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS