Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šojgu: Strani ratni brodovi u Crnom moru testiraju rusku spremnost - | K-013 Portal

Šojgu: Strani ratni brodovi u Crnom moru testiraju rusku spremnost

sergej sojgu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas da američki i NATO-ovi ratni brodovi koji ulaze u Crno more testiraju jačinu ruske obale Crnog mora i zaštite južne granice.

Ruska vojska prati te brodove u Crnom moru i na sme da dozvoli provokacije sa njihove strane, rekao je Šojgu za televiziju „Rusija 1“, prenosi TASS.

„Znate, kada vidimo da ratni brod neregionalne sile udje u Crno more i nosi precizno oružlje dugog dometa, naravno da shvatamo da ne ide u turističku turu, pratimo ga i znamo da su u svakom trenutku moguće neke provokacije, kao što je to nedavno bio slučaj sa britanskim razaračem. Naravno da moramo da sprečimo takve stvari“, rekao je Šojgu.

On je naglasio da SAD „nisu same u takvim testovima snage i takvim pristupima“.

„Koliko sam razumeo, oni planiraju vojne vežbe sa našim susedima, sa gruzijskom i ukrajinskom mornaricom. Ali mi takodje održavamo vežbe i nastavićemo to da radimo“, rekao je ruski ministar.

Trenutno u Crnom moru deluju dva američka ratna broda, komandni brod Maunt Vitni i razarač Portrer naoružan krstarećimraketama, a pomno ih prate snage ruske Crnomorske flote.

Američka Šesta flota ranije je saopštila da su ratni brodovi rasporedjeni u Crno more za zajedničke operacije sa saveznicima i partnerima iz NATO-a u regionu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.