Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tajfun Konson pogodio Filipine, neki delovi zemlje bez struje - | K-013 Portal

Tajfun Konson pogodio Filipine, neki delovi zemlje bez struje

tajfun filipini, tajfun konson

Snažan tajfun Konson pogodio je danas istok Filipina i izazvao nestanak struje u nekoliko provincija.

Državna meteorološka služba saopštila je da je tajfun doneo snažan vetar brzine 120 kilometara na čas, sa naletima i do 150 kilometara na čas, piše AP.

"Hvala Bogu, ovde imamo manju štetu", rekao je guverner provincije Istočni Samar koju je Konson pogodio rano ujutru, Ben Evardon, i dodao da je rad u vladinim kancelarijama trenutno obustavljen.

Operater filipinskih elektroenergetskih sistema "Nešnal Grid Korporejšn" saopštio je da su neki dalekovodi oštećeni i da je nestanak struje prijavljen u provincijama Istočni Samar, Samar i Lejte, dok su lokalni zvaničnici prijavili poplave u gradu Talkoban.

Meteorološki zavod predviđa da će Konson večeras ili u sredu ujutru oslabiti u tropsku oluju.

Oko 20 tajfuna i oluja godišnje pogodi Filipine pored sezonskih monsunskih kiša.

Filipini se, takođe, nalaze u takozvanom "vatrenom prstenu" Pacifika, regionu sklonom zemljotresima i vulkanskim erupcijama, zbog čega je ta zemlja među najviše izloženim prirodnim katastrofama.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.