Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tokio: Na sledećem sastanku G7 o Avganistanu biće Kina i Rusija - | K-013 Portal

Tokio: Na sledećem sastanku G7 o Avganistanu biće Kina i Rusija

sastanak g7, avganistan

Ministri spoljnih poslova grupe G7 razgovaraće o situaciji u Avganistanu sledeće nedelje, a na sastanak su pozvani i predstavnici Rusije i Kine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Japana Tošimicu Motegi.

"Kako bismo razmotrili situaciju u Avganistanu, G7 će održati sledeće nedelje sastanak na nivou ministara spoljnih poslova. Predstavnici Rusije, Kine i ostalih zemalja bi trebalo takođe da prisustvuju", rekao je Motegi za japanski TV kanal NHK.

Razgovor bi najranije mogao da se održi 8. septembra, dodao je Motegi.

"Od velike važnosti je da učestvuju ruska i kineska delegacija, jer te dve zemlje imaju određeni uticaj na Avganistan. Na konsultacijama će biti diplomate iz više od 20 zemalja, sve će biti urađeno onlajn, a organizator je državni sekretar Entoni Blinken", dodao je Motegi, a preneo TAS S.

Talibani su 15. avgusta preuzeli kontrolu nad Kabulom, a koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama povukla se pre nedelju dana iz Avganistana.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.