Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tramp: Rusija poslala Americi avion sa medicinskom opremom - | K-013 Portal

Tramp: Rusija poslala Americi avion sa medicinskom opremom

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama „veliki avion sa sanitetskim materijalom“.

„Mislim da ćemo na kraju postati jači. Mnogo smo naučili. Moram reći da imamo odlične odnose sa mnogim zemljama. Kina nam je poslala nešto, to je bilo odlično. Rusija nam je poslala veoma veliki avion pun medicinskog materijala, što je bilo veoma lepo. Druge države su nam poslale mnogo. Bio sam prijatno iznenađen“, izjavio je američki lider govoreći na konferenciji za štampu o virusu korona u Beloj kući. Međutim, Tramp nije naveo nikakve detalje u vezi sa tim.

U ponedeljak je Tramp razgovarao telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao o širenju virusa korona u svetu.

Sjedinjene Američke Države su na prvom mestu u svetu po broju zaraženih. Prema poslednjim podacima tamo je identifikovano više od 164 hiljada pacijenata sa KOVID-19, od kojih je umrlo više od tri hiljade ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 785 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je više od 37 hiljada ljudi.

(Sputnjik)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.