Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U čast 40 godina od prve epizode: Štampaju se poštanske markice sa scenama iz "Mućki" - | K-013 Portal
serija mucke postanske marke, postanske marke, velika britanija

U čast 40 godina od prve epizode: Štampaju se poštanske markice sa scenama iz "Mućki"Povodom obeležavanja 40 godina od premijernog prikazivanja prve epizode kultne BBC-jeve serije "Mućke", britanska pošta odlučila je da izda ograničenu seriju poštanskih markica na kojima će biti prikazane scene i čuveni citati glavnih likova, pišu britanski mediji.

Royal Mail je poštanska kompanija koja izdavanjem posebnih poštanskih markica često obeležava događaje, prvenstveno od velikog značaja za istoriju Velike Britanije.Ovaj su put odlučili izdati 12 posebno dizajniranih markica sa scenama i čuvenim citatima omiljenih likova iz humoristične serije "Mućke".

U saopštenju navode da će na njih osam biti prikazane poznate scene, poput one u kojoj Del Boj pada sa šanka ili scene u kojoj lomi skupoceni luster. Na preostalim markama biće prikazani glavni likovi serije, uz Del Boja i njegov brat Rodni, njihov deda i nezaobilazni ujak Albert.

Na jednoj su prikazani Del Boj, Rodni, deda i ujak Albert, a pored njih piše nezaboravna Delova krilatica: "U ovo vreme sledeće godine bićemo milioneri".

"Vrhunski scenario, neverovatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su 'Mućke' jednom od omiljenijih humorističnih serija svih vremena. Zato smo kroz markice odlučili predstaviti 40 godina od početka emitovanja 'Mućki' kako bi nas podsetile na neke od najduhovitijih scena", rekao je Filip Parker iz Rojal Mejla.

Serija "Only Fools and Horses", kod nas prevedena kao "Mućke", prvi je put emitovana 1981. godine, a poslednja epizoda išla je na Božić 2003.

Premda je serija nastala pre 40 godina, dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su je bezvremenom, pa su epizode "Mućki" i danas jednako gledane kao i pre toliko godina.

Povodom obeležavanja godišnjice emitovanja serije i izdavanja posebnog seta poštanskih markica, javnosti se putem Tvitera obratio i glumac Džon Čalis koji je u seriji glumio Bojsija, te je u maniru svog glumačkog lika pozvao građane da kupe markice, koje su u prodaji od 16. marta.

(Hina)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.