Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Rusiji pretresi kuća Jehovinih svedoka - | K-013 Portal

U Rusiji pretresi kuća Jehovinih svedoka

pretres kuca jehovinih svedoka, rusija, jehovini svedoci

Ruske snage bezbednosti sprovele su danas pretrese domova članova verske zajednice Jehovini svedoci, koja je u zemlji označena kao "ekstremistička organizacija", saopštio je Istražni odbor pri ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pretresi su sprovedeni na 16 adresa gde žive članovi Jehovinih svedoka, i nekoliko njih je privedeno, ali se ne navodi tačan broj.


Oni su optuženi da su od septembra 2017. godine, uprkos zabrani, organizovali sastanke da bi proučavali versku literaturu, naveo je Istražni odbor koji je inače zadužen za važne kriminalne slučajeve.

S druge strane, Jehovini svedoci optužili su ruske vlasti da nastavljaju da ih progone i da ne mogu da objasne kako to oni predstavljaju opasnost za državu.

Ta zajednica je osudila "pretrese mirnih vernika", rekao je portparol Jehovinih svedoka u Njujorku, Džarod Lopez (Jarrod) i dodao da u toj akciji vidi povratak "sovjetske represije".

Vrhovni sud Rusije zabranio je 2017. godine rad Jehovinih svedoka i označio ih kao ekstremističku organizaciju. Od tada je nekoliko članova osudjeno na zatvor.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.