Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Rusiji skupovi podrške referendumima o pripajanju - | K-013 Portal

U Rusiji skupovi podrške referendumima o pripajanju

rusija, referendum, ukrajina

Stotine demonstranata okupile su se u Moskvi i Sankt Peterburgu u podršku referendumima o pripajanju četiri ukrajinska regiona Rusiji, koji su počeli danas.

U Moskvi, okupljenje je bilo na trgu Manjež, kod statue maršala Žukova, jednog od velikih sovjetskih vojnih vođa za vreme Drugog svetskog rata.

Predstavnici više ruskih političkih partija izlazili su za govornicu da brane referendume koje podržava Moskva.
 
"Za slobodu", "početak nove zajedničke istorije", "istorijski trenutak", poručivali su.
 
Prisutni na skupu nosili su ruske zastave sa slovom Z koje označava ofanzivu u Ukrajini i trake Svetog Đorđa sa crnim i narandžastim bojama kao simbol pobede Crvene armije nad nacističkom Nemačkom.
 
Ruski patriotski slogan "nećemo napustiti svoje" koji je postao poziv na okupljanja od februara napisan je na više transparenata koje su nosili demonstranti. To je poruka za stanovnike koji govore ruski u dve oblasti u Donbasu, kao i u
Hersonu i Zaporožju u Ukrajini, koje Moskva kaže da hoće da spase.
 
U Sankt Peterburgu demonstranti su se okupili kod Petropavlovske tvrđave u istorijskom centru grada.
 
Pored Sankt Peterburga i Moskve više od 50.000 ljudi okupilo se danas u Groznom u Čečeniji prema lokalnim vlastima. Više skupova takođe je održano u Sibiru i na ruskom Dalekom istoku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.