Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ukrajinska zvaničnica kritikuje Srbiju jer avioni iz Beograda lete za Rusiju - | K-013 Portal

Ukrajinska zvaničnica kritikuje Srbiju jer avioni iz Beograda lete za Rusiju

emine dzepar, ukrajina, er srbija

Prva zamenica ministra spoljnih poslova Ukrajine, Emine Džepar, izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što je Srbija među retkim državama u Evropi čiji je vazdušni prostor otvoren za ruske letove.

"Zarađivanje na ukrajinskoj krvi nedostojno je zemlje koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji”, poručila je zamenica ministra na Tviteru, prenosi RSE.

Evropska unija je 27. februara zatvorila vazušni prostor za ruske avio kompanije i privatne ruske letelice, u sklopu strogih sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu. Srbija se ovim sankcijama nije pridružila.

Džepar je na svom Tviter nalogu napisala kako je srpski avioprevoznik Er Srbija (Air Serbia) "udvostručio" broj direktnih letova do Rusije, dok je Evropska unija zatvorila svoje nebo.

Beogradski mediji javljali su prethodnih dana da je broj letova iz Beograda ka Moskvi povećan. Na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" vidi se da Er Srbija za subotu, 12. mart ima tri polaska ka Rusiji i četiri dolazna leta.

Na sajtu Er Srbije navodi se da "zbog trenutne situacije obaveštavaju putnike da promene ruta utiču na duže trajanje letova" za Moskvu i Sankt Petersburg.

U drugom saopštenju se dodaje i da "nije moguće plaćanje karata karticama ruskih banaka, usled obustave usluga kompanija Visa i MasterCard u Ruskoj Federaciji".Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.