Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhvaćeno 70 krokodila koji su utekli sa farme u Kini - | K-013 Portal

Uhvaćeno 70 krokodila koji su utekli sa farme u Kini

krokodili, kina

Više desetina krokodila koji su prošle nedelje pobegli s farme u Kini nakon poplava uhvaćeni su, javili su danas državni mediji.

Više od 70 ovih gmizavaca pobeglo je blizu grada Maominga na jugu zemlje, iskoristivši poplavu koja je uzrokovala izlivanje jezera nakon prolaska tajfuna.

 
Lokalne vlasti pokrenule su masovni lov na krokodile, a državna televizija CCTV prikazala je spasioce kako užetom izvlače krokodila iz vode.
 
"Svi sijamski krokodili koji su pobegli uhvaćeni su, a poslednji je izvučen na obalu u noći 18. septembra", izvestili su u utorak državni mediji.
 
Objavljeni su i snimci desetak krokodila koji se migolje u blatu dok su im vilice zatvorene tkaninom i užetom, a okruženi su radnicima koji drže kišobrane.
 
 
Među odbeglim krokodilima bilo je 69 odraslih i dva mladunčeta.
 
U Kini se krokodili uzgajaju zbog kože i mesa, a ponekad se koriste u tradicionalnoj medicini.
 
Osim što je poznata po "najvećem uzgoju krokodila u zemlji", regija pogođena poplavama takođe je dom tematskog parka posvećenog krokodilima, navodi Kineski nacionalni radio (CNR).


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.