Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za Nobelovu nagradu za mir za sada prijavljeno 329 kandidata - | K-013 Portal

Za Nobelovu nagradu za mir za sada prijavljeno 329 kandidata

nobelova nagrada za mir

Do sada je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu prijavljeno 329 kandidata, što je najveći broj do sada i više je nego rekordne 2016. godine, kada je na kraju ukupno bilo prijavljeno 376 kandidata.

Za sada je prijavljeno 234 pojedinaca i 95 organizacija i iako se imena kandidata ne objavljuju, oni koji predlažu kandidate mogu da javno objave ime svog kandidata, pa se tako zna da su među kandidatima ponovo Svetska zdravstvena organizacija, Savez za vakcine (Gavi9, Koalicija za inovacije tokom epidemije (Cepi), prenosi Figaro.

Među kandidatima su ponovo i Donald Tramp, njegov zet Džared Kušner, prestolonaslednik UAE Muhabed bin Zajed el Nahjan, Greta Tunberg, Aleksej Navaljni, beloiruska opozicionarka Svetlana Tihanovska i mnogi drugi.

Kandidati za Nobelovu nagradu drže se u tajnosti, a mogu da ih predlože članovi parlamenta i ministri svih zemalja, bivši laureati, univerzitetski profesori.

Svoj izbor Nobelov komitet objaviće 8. oktobra.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.