Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NASA: Asteroid veličine Ajfelovog tornja prolazi kraj Zemlje 11. decembra - | K-013 Portal
nasa, asteroid, asteroid prolazi kraj zemlje

NASA: Asteroid veličine Ajfelovog tornja prolazi kraj Zemlje 11. decembraNASA je saopštila da će asteroid veličine Ajfelovog tornja proći pored Zemlje 11. decembra.

Ogroman svemirski kamen dužine 330 metara kreće se u smeru Zemlje.

Asteroid označen kao "4660 Nereus" proći će na 7,4 miliona kilometara od Zemlje, što ga svrstava u potencijalno opasnu kategoriju.
Ipak, nema mesta za paniku budući da "Nereus" nije na putanji na kojoj bi mogao udariti u Zemlju, prenosi "Njujork post".NASA očekuje da se asteroid neće približiti na više od 3,86 miliona kilometara, što je otprilike 10 puta veća udaljenost od one između Meseca i Zemlje.

Američka svemirska agencija smatra da je bilo koji svemirski objekat koji prolazi na udaljenosti do 190 miliona kilometara od Zemlje, zapravo, potencijalno blizu.

Asteroid "4660 Nereus" prvi put je uočen 1982. godine. Ovaj asteroid primetila je astronom Elenor Helin.

Ovaj asteroid prolazi često pored Zemlje, pa su NASA i japanska svemirska agencija razmatrale mogućnost da ga pomere sa putanje pomoću svemirske letelice "Hajabusa", navodi "Njujork post".

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.