Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Er Srbija i YUTA: Putnici koji su platili letovanje moraće da doplate 30 i više evra - | K-013 Portal
er srbija, doplata za gorivo, putovanje, turizam, carter letovi, srbija

Er Srbija i YUTA: Putnici koji su platili letovanje moraće da doplate 30 i više evraTurističke agencije će morati da uvedu doplate za gorivo za sve putnike koji su do sada uplatili svoje letnje aranžmane, a koje će se kretati od 30 i više evra po putniku, zavisno od pojedinačnih destinacija, odnosno dužine trajanja leta, saopštili su danas predstavnici Nacionalne asocijacije turističkih agencija i Er Srbije.

“Usled velikih turbulencija na svetskom tržištu naftnih derivata u prethodnih pet meseci, cena avio-goriva porasla je za oko 100 odsto. Imajući u vidu da je cena goriva jedan od ključnih elemenata cene čarter letova, da bi se obezbedila sigurna realizacija ugovora potpisanih sa turističkim agencijama zakupcima, Er Srbija je bila prinuđena da koriguje prvobitne cene zakupa aviona za potrebe čarter letova i da potpiše anekse ranijih ugovora sa turističkim agencijama”, navodi se u zajedničkom saopštenju ovih kompanija.

Nacionalna avio-kompanija i turističke agencije dogovor o čarter letovima za ovu sezonu postigli su krajem 2021. i početkom 2022. godine, a u međuvremenu su na tržištu naftnih derivata nastupile okolnosti koje u tom trenutku nije bilo moguće predvideti.

Cene avio-goriva dostigle su svoj višegodišnji maksimum, pa je, kako ističu, samim tim bila neminovna i korekcija cena zakupa čarter letova, odnosno uvođenje pomenute doplate za gorivo, imajući u vidu da su prethodne cene bile projektovane na osnovu drastično drugačijih uslova na tržištu avio-goriva.

Er Srbija i turističke agencije će nastaviti da zajednički prate kretanja na tržištu naftnih derivata i u slučaju pada cena avio-goriva, napominju, cene letova će biti korigovane naniže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.