Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Malta od 25. jula ukida sva kovid ograničenja za ulazak u zemlju - | K-013 Portal
malta, ulazak na maltu

Malta od 25. jula ukida sva kovid ograničenja za ulazak u zemljuMalteške vlasti najavile su da će zemlja ukinuti sva ograničenja ulaska u zemlju od 25. jula.

Prema podacima sa zvaničnog turističkog portala Visit Malta, od 25. jula će svim putnicima biti dozvoljen ulazak bez ikakvih ograničenja.

To znači da Malta više neće zahtevati od putnika da po dolasku predoče potvrdu o vakcinaciji, oporavku ili testiranju, prenosi Euronews Srbija.

Do 25. jula, kada ova odluka zvanično stupa na snagu, svi putnici koji posećuju Maltu moraju imati validan dokaz o kovidu-19.

Malteška vlada napominje da svi putnici, bez obzira na zemlju porekla trenutno moraju da pokažu potvrdu o vakcinaciji, oporavku ili testiranju. Pored toga, napominje se da sertifikati moraju ispunjavati pravila važenja - do 270 dana za osobe koje su primile dve doze, a buster neograničeno.

Zanimljivo je da popuštanje mera u slučaju jedne od najstrožih članica EU dolazi baš u trenutku kada se beleži sve veći broj slučajeva zaraze. Svetska zdravstvena organizacija ukazuje na to da je Malta zabeležila 3.769 novih slučajeva zaraze virusom korona u poslednjih sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.