Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Krku će se naplaćivati tuširanje na plažama - | K-013 Portal
krk, naplacivanje tusiranja na plazi

Na Krku će se naplaćivati tuširanje na plažamaKomunalnoj krčkoj kompaniji "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, javlja Novi list.


Odbornici Gradskog veća Krka su na ovonedeljnom zasedanju razmatrali predlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.
 
Tom odlukom kompaniji "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po ceni od 20 centi za poluminutno korišćenje tuševa, prenosi Index.hr.
 
Kako je odbornicima rekao direktor "Vecle" Danko Milohnić, sistemima naplate ovog leta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima. 
 
Kao jedini i isključivi razlog vraćanja naplate on je naveo strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je poslednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizacije njihovih dotadašnjih "žetonjera" do tad postavljeni uređaji za naplatu
morali da budu stavljeni van funkcije.
 
Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje
vode, a time i ugrožavanje životne sredine, rekao je Milohnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.