Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putujete u Grčku na letovanje, ove namirnice NE SMETE da nosite - | K-013 Portal
putovanje u grcku, namirnice, turizam

Putujete u Grčku na letovanje, ove namirnice NE SMETE da nosite


Prema odredbi Evropske unije.

U Grčkoj se godinama, odnosno od 2016. primenjuje zabrana unosa hrane proizvedene van Evropske unije koji se godinama, na radost naših turista, zaobilazila.

Prema odredbi Evropske unije, ukoliko putujete u zemlju koja je njena članica iz države koja nije u sastavu EU, ne možete da ponesete bilo kakve mlečne ili mesne proizvode. Sa druge strane, možete spakovati određenu količinu voća i povrća, kao i jaja i med, navodi se na sajtu „europa.eu“.

Dozvoljene su i ograničene količine ribe ili ribljih proizvoda tačnije 20 kg sveže ili prerađene ove vrste namirnica.

Odredbom je obuhvaćeno i mleko za bebe u prahu, hrana za odojčad i posebna hrana potrebna iz medicinskih razloga. Količina svega navedenog ne sme da bude veća od dva kilograma.

Dopušteno je i uneti dva kilograma hrane za kućne ljubimce propisane zbog zdravstvenih razloga. Tu je i stavka koja kaže: možete poneti sa sobom i ostale proizvode koje nisu sa spiska, a koje ne sadrže meso ili mleko u količini do dva kilograma poput meda.

Ukoliko ponesete pirinač, makarone, keks, čokoladu, vodu, sokove i ako vrednost ovih namirnica ne prelazi 300 evra po putniku ili 150 evra za mlađe od 15 godina, nećete imati problema na granici, piše „grčka info“ i navodi da nije dozvoljeno imati u prtljagu kuvana jela i kvarljive namirnice.

Na ovom portalu ističe se da je maksimalno dozvoljeno uneti pet kilograma voća i povrća, sa izuzetkom krompira.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.