Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rafting Tarom: Fantastična avantura i ideja za nezaboravan team building - | K-013 Portal
team building, rafting na tari

Rafting Tarom: Fantastična avantura i ideja za nezaboravan team buildingIza svake uspešne kompanije i dobro ostvarenih rezultata stoji skladan i jak tim. A da bi jedan tim opstao i istakao se u konkurentnom biznis svetu, potrebno je ulagati u njega, odnosno pobrinuti se da svi članovi tima budu motivisani i zadovoljni.  Svaki poslodavac ili menadžer svestan je važnosti uigrane ekipe, pa stoga za njih organizuje aktivnosti koje će pospešiti duh zajedništva , a ujedno i zabaviti sve članove tima.

Jedna od popularnijih aktivnosti pogodnih za team-building jeste rafting – spoj adrenalina i zabave koji predstavlja odličan izbor za jačanje timskog duha. Šta je pre svega rafting i na koji način može pozitivno uticati na zaposlene, pročitajte u narednim pasusima.

Šta je rafting i kako se pripremiti

Rafting predstavlja splavarenje rekom, odnosno spuštanje niz reku namenskim gumenim čamcima. Ekipe su podeljene u grupe od po 8 do 10 ljudi, a u svakom čamcu se nalazi skiper, obučeni vođa  tima, čija uputstva slušaju svi ostali članovi. Osnovna oprema za rafting se sastoji od sigurnosnog prsluka, kacige, neoprenskog odela i neoprenskih čizmi, a prosečno trajanje aktivnosti iznosi oko 3 sata. Ukoliko želite da vašim zaposlenima priredite kvalitetnu zabavu i boravak u netaknutoj prirodi, adrenalinski rafting na Tari će definitivno biti savršen izbor i nezaboravno iskustvo za sve. Ova aktivnost je pogodna za sve uzraste i nije potrebno prethodno iskustvo.

Jačanje timskog duha

Tim vaše kompanije koja upravlja projektima zapravo predstavlja ekipu na čamcu koja se bori sa brzacima i pokušava da održi balans. Zajedno veslate, nadopunjujete se i trudite se da budete maksimalno usklađeni. Svaki član tima ima svoj doprinos i važna je karika celokupnog sistema. Iskustvo raftinga može doprineti jačanju timskog duha i unaprediti odnose među kolegama, te podići svest o značaju svakog pojedinca i njegovom doprinosu ekipi.

Uživanje u netaknutoj prirodi

Rafting se odvija u nestvarnim planinskim predelima, a kristalna voda reke Tare je nesvakidašnji prizor.  Tara je dugačka oko 146 kilometara i protiče kroz Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, a najatraktivniji deo za rafting je zapravo u njenih poslednjih 25 kilometara. Boravak u prirodnom okruženju ima mnogobrojne benefite za čoveka, i predstavlja savršen predah od ubrzanog tempa života. Stres kao nezaobilazna pratnja svakog savremenog čoveka, na ovakvim mestima biva značajno redukovan. Opšte je poznato da priroda pozitivno utiče na naše fizičko i mentalno zdravlje, pa će ovakav avanturistički team-building ostaviti veoma upečatljiv utisak na vaše zaposlene, osećaće se ispunjeno i spremno za nove pobede. Pored samog raftinga, uvek postoji mogućnost da vreme upotpunite dodatnim programom, kao što su hajking u prirodi i poseta najpoznatijim lokalitetima, a uživanje u kvalitetnim lokalnim proizvodima i ukusnoj hrani se podrazumeva.

Nezaboravna zabava za sve

Osim što će vaši zaposleni poboljšati kolegijalne odnose, team-building je idealna prilika da se međusobno bolje upoznaju i zabave. Pozitivna atmosfera među kolegama nesumnjivo će se odraziti i na funkcionisanje nakon povratka u kancelarije, a spontana druženja će uneti opušteniju atmosferu u tim. Kada su u pitanju odnosi među kolegama, biti bez zadrške i sprege veoma je značajno i olakšava svakodnevnu komunikaciju na radnom mestu i doprinosi boljem rešavanju tekućih problema.

Da bi kompanija postigla zavidne rezultate i bila uspešna, mora brinuti o svom najjačem pogonu i stavki bez koje njen opstanak ne bi bio moguć, a to su zaposleni. Motivacija za radom i inovativne ideje mogu nastati samo u pozitivnom i zdravom okruženju, a kompanija i njihovi poslodavci i menadžeri su ti koji moraju da obezbede adekvatne uslove. Organizacijom raftinga za zaposlene, sigurno ćete prirediti dobru zabavu i doprineti boljem upoznavanju članova tima, a na kraju svega, zadovoljstvo poslom će nesumnjivo biti povećano. Unesite malo svežeg adrenalina i timski duh će ponovo disati punim plućima!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.