Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Seničić: Ne krećite na letovanje bez putnog osiguranja, polisa je oko 2.000 dinara - | K-013 Portal
putovanje, putno osiguranje

Seničić: Ne krećite na letovanje bez putnog osiguranja, polisa je oko 2.000 dinaraDirektor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić pozvao je putnike da kupe polisu osiguranja pre polaska na putovanje.

Seničić je naveo da se njena prosečna cena kreće oko 2.000 dinara, uključujući i kovid pokriće, za otprilike 10 dana boravka.
 
 
"I pre kovida smo insistirali na tome da se kupi polisa osiguranja koja pokriva i kovid razbolevanje. Najvažnije je da ljudi ne kreću na put bez polise, sada je karantin kraći - traje pet dana i važno je da imate polisu, jer može da pokrije i troškove testiranja, lečenja i delimično smeštaja, a čak i povratka sa destinacije, ukoliko se putnik razboli dva-tri dana pred povratak, pa ne može da se vrati sa grupom", poručio je Seničić.
 
On kaže da su različite sume pokrića i opšti uslovi, ali da je na putnicima da dobro provere i prouče.
 
"Polisu možete kupiti u osiguravajućoj kući ili turističkoj agenciji, ali bitno je da znate na koji način i šta sve pokriva polisa osiguranja. Recimo, u Grčkoj postoji mogućnost da uz pratnju napustite tu zemlju i vratite se u svoju", precizirao je Seničić.
 
Navodi da se veliki problem javi kada putnik koji se razboli ne želi da se testira, pa se čak sa ostalim putnicima vrati nazad.
 
"To nije dobro i to nam pravi probleme. Na svakoj polisi osiguranja imate broj telefona, okrenete asistentsku kuću i oni vam u roku od nekoliko minuta kažu u koju bolnicu možete otići, a u Turskoj i
Grčkoj šalju i automobile po pacijenta", rekao je Seničić.
 
On je istakao da se ne očekuje da će do kraja turističke sezone, odnosno do 20. septembra, zemlje uvoditi dodatne mere, a da u ovom trenutku samo Španija i Tunis insistiraju na kovid protokolima.
 
"Za sada se protokoli za ulazak u zemlje neće menjati, bar što trenutno znamo", rekao je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.