Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Treba da znate ako planirate na Tajland: Od juna se uvode naknade za turiste - | K-013 Portal
putovanje na tajland, taksa

Treba da znate ako planirate na Tajland: Od juna se uvode naknade za turisteTajland po prvi put planira da uvede naknade za turiste i od juna će posetioci koji u zemlju dolaze vazdušnim putem morati da plate 300 tajlandskih bahta (8,30 evra).

Oni koji ulaze brodom ili kopnom platiće 150 bahta (4,15 evra) u skladu s merom o kojoj se raspravljalo neko vreme i koja je finalizirana na sastanku vlade, izvestio je ove nedelje Bangkok Post pozivajući se na ministra turizma Phiphata Ratchakitprakarna.

Samo posetioci koji ne prenoće u Tajlandu oslobođeni su naknade, prenosi B92.

Vlada kaže da očekuje da će ove godine prikupiti oko 3,9 milijardi bahta od turističke naknade, koja je dugo nailazila na kritike predstavnika turističkog sektora zbog straha da bi mogla oterati turiste.
 
"Naknada će pomoći boljoj nezi za turiste", rekao je Ratchakitprakarn istaknuvši da će deo svote ikoristiti za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode za goste tokom njihovog boravka.
 
Poslednjih nedelja turisti masovno hrle na Tajland prvi put od završetka ograničenja putovanja povezanih s pandemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.