Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Turisti uvrstili Srbiju na listu država u koje se nikad ne bi vratili: Ovo su razlozi - | K-013 Portal
turisti, srbija

Turisti uvrstili Srbiju na listu država u koje se nikad ne bi vratili: Ovo su razloziNedavno se na Reditu među ljubiteljima putovanja povela rasprava o državama koje su ih razočarale i u koje se nikad ne bi vratili, a na tom neslavnom spisku od 30-ak zemalja koji je podelio portal Bored Panda, našla se i Srbija.

Naime, neki turisti su priznali da se nikada ne bi vratili u našu zemlju i za to naveli nekoliko razloga.

„Svi su buljili u mene“

„Ako ste drugačije boje kože, nemojte ići. Tamo sam uhvatila let s presedanjem za London pa zapravo ni nisam napustila aerodrom jer sam imala samo dva sata pauze između letova. Svaka osoba na aerodromu zurila je u mene hladno. Mora da je bilo oko 150 ljudi“, ispričala je novinarka Bored Pande.

„Čak i kad sam kupovala hranu, prodavačica nije razgovarala sa mnom. Samo je zurila u mene dok nisam upitala smem li nešto da kupim. Osećala sam se kao kriminalac. Otkucaji srca su mi se sigurno utrostručili od straha kad mi u prvom mahu nisu dopustili da se ukrcam na let. Nikada nisu videli crnu ženu s britanskim pasošem i trebalo im je trideset minuta da provere da pasoš nije lažan“, dodala je.

S njenim mišljenjem o Srbiji složila se još jedna turistkinja.

„Nekako isto je i za Bugarsku (ja sam iz nje). Obe zemlje su vrlo patrijarhalne i pomalo istočnjačke. Nemamo američke i zapadne vrednosti ekstremne tolerancije, bez vređanja, itd. Pre je suprotno. Većina ljudi će se zgroziti ako se pojavite kao LGBTQ, crnac ili štagod. Ne svi naravno. Takođe imamo skoro nula posto crnaca pa je to još jedan razlog zašto se na njih čudno gleda“, objasnila je.

Koje su se države još našle na listi?

Na listi najrazočaravajućijih zemalja najviše glasova turista dobili su Egipat i Južna Afrika.

„Kad sam bio u poseti piramidama u Egiptu, devojka ispred mene je bila skoro silovana. Gomila muškaraca je okružila kada su naši vodiči bili na minimalnoj udaljenosti“, ispričao je jedan komentator.

„Južna Afrika, predivno mesto, ali puno kriminala. Neko je pokušao da me otme kada sam imao 9 godina“, priznao je drugi.

Među ostalim državama spominjale su se još i Avganistan, Haiti, Kambodža, Saudijska Arabija, Indonezija, Iran, Brazil, Kina, Maroko, Australija, Tajland, Francuska, Turska, Gambija, Čad, Izrael, Pakistan, SAD, Venecuela, Moldavija, UAE, Sirija…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.