Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Internacionalni Jazztronic festival od 5. do 8. oktobra u Vršcu - | K-013 Portal

Internacionalni Jazztronic festival od 5. do 8. oktobra u Vršcu

vrsac, jazztronic festival

Internacionalni jazz & blues festival „Jazztronic“ održaće se 17. put, od 5. do 8. oktobra, u Studiu Centra Millennium. Organizator festivala je Društvo ljubitelja jazz-a i eletronike Jazztronic, osnovano aprila 2002. godine.

Neguje uspomenu na prvog predsednika Društva i direktora festivala Momira Cvetkovića, koji je govorio da je Jazztronic nastao iz potrebe da se u Vršcu reprezentuje džez, bluz, rok muzika kao i svaka druga vrsta muzike u kojoj postoji improvizovana forma.

“Izvođači vole da dođu kod nas zato što napravimo vrlo udoban momenat za realizaciju njihove muzike. Bina je uvek dobro opremljena, dobro je urađen stage, razglas, rasveta – sve što im je potrebno za jedan vrhunski nastup. Pored toga što im dajemo odlične uslove, publika je ta koja ih praktično „ponese” na nastupima, tako da su svaki put kad se festival završi, izvođači pre svega zadovoljni tom fenomenalnom interakcijom”, kaže Aleksandar Avramesku, jedan od organizatora Jazztronica.

Jazztronic je odavno čvrsto pozicionirao Vršac na kulturnoj mapi zemlje i regiona. Za sve vreme postojanja uspeo je da senzibiliše vršačku publiku za jazz i iz godine u godinu okuplja sve više posetilaca. Pokrovitelj festivala, od njegovog osnivanja, je Grad Vršac.

385094712 730261072451878 6481347470761921875 nPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.