Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ogromna jahta prolazi kroz uske kanale u Holandiji - | K-013 Portal

Ogromna jahta prolazi kroz uske kanale u Holandiji

jahta prolazi kroz kanal, jahta

Jedna od najvećih jahti proizvedenih u ovoj godini prolazila je kroz uske kanale u Holandiji, svega nekoliko metara širih od nje same.

Jahta koja nosi ime Project 817 duga je čak 94 metra, a napravljena je u holandskom brodogradilištu Feadship, te je transportovana iz postrojenja na Kag Ilendu do Roterdama i Severnog mora.



Nju su kanalima vukli tegljači, a tokom transporta prolazila je i pored kuća i crkava, pa su je iznenađeni prolaznici posmatrali.

Fotograf Tom Van Osanen koji je uslikao ovaj nesvakidašnji prizor, tvrdi da godišnje kanalom prođe četiri do šest jahti na njihovom putu ka testiranjima na moru.

Project 817 je jahta koja će najvjerovatnije nositi naziv Viva kada konačno zaplovi.

"Jahta je dizajnirana tako da može da prođe vodenim putem, te iz tog razloga nije mogla biti šira ni duža čak ni za koji centimetar. Dizajn je maksimalno iskorišten s obzirom na ograničenja koja predstavljaju mostovi i vodeni putevi", otkriva Osanen.

Vreme trajanja transporta jahte zavisi od nekoliko faktora među kojima su vetar i lokacije mostova, tako da može biti dopremljena za dva do četiri dana. Nova jahta je putovala oko četiri dana do svog odredišta.

Ovo bi mogao biti posljednji transport jahte kanalima jer je brodogradilište Feadship izgradilo novo postrojenje u Amsterdamu koje može da napravi jahtu dugu čak 160 metara. U Holandiji se trenutno pravi još nekoliko velikih jahti.

(Klix)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.